Route

Routebeschrijving auto, vliegtuig, trein

GPS coördinaten: 43.298549, 2.758699


Grotere kaart weergeven

Met de auto

Van noord naar zuid kunt u kiezen uit verschillende autoroutes. Kiest u ervoor om richting Parijs te gaan, dan kunt u over rustige wegen afzakken richting Toulouse. Er is ook een mooie, wat hoger gelegen route via Clermont-Ferrand. In koudere maanden is het aan te raden om vooraf goed naar de weersomstandigheden te kijken. Een hoogtepunt op deze route is le Viaduc de Millau, de hoogste brug ter wereld in constructiehoogte.
Viaduc de Millau

Wilt u niet door het drukke Parijs, dan kunt u kiezen voor de route Francilienne, die er ruim omheen gaat. Mijdt u Parijs liever helemaal, dan kunt u via Reims of de Route du Soleil reizen via Luxemburg en Lyon.
Francilienne

Via de kaart bovenaan deze pagina, kunt u rechtstreeks naar google maps, om de diverse routes te bekijken. Enkele handige websites ter voorbereiding van uw reis:
ANWB buitenland
www.bison-fute.gouv.fr
Toerisme Frankrijk
france.fr  geeft informatie over verkeersdrukte en zwarte zaterdagen

Met het vliegtuig

Wij willen u erop attent maken dat momenteel de vluchten voortdurend wijzigen, vanwege Covid-19. De linken in de middelste kolom leiden u direct naar de vliegmaatschappijen voor actuele informatie.

Charleroi (Bruxelles) – Carcassonne
(op 50 km van La Maison Chabbert)
Ryan Airt/m maart 2024 op maandag en vrijdag, behalve 25 december
april t/m 25 oktober 2024 op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag
Charleroi (Bruxelles) – Béziers
(op 65 km)
Ryan Airt/m maart 2024 op maandag en zaterdag
april t/m 26 oktober 2024 op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag
Charleroi (Bruxelles) – Perpignan
(op 91 km)
Ryan Airt/m maart 2024 op vrijdag en zondag
april t/m juli 2024 op dinsdag t/m zaterdag
aug t/m 26 oktober 2024 op dinsdag t/m zondag
Düsseldorf (Weeze) – Béziers
(op 65 km)
Ryan Airapril t/m 26 oktober 2024 op dinsdag en zaterdag
Rotterdam – Montpellier
(op 120 km)
Transavia19 april t/m september 2024 op maandag en vrijdag
Amsterdam – Toulouse
(op 143 km)
Amsterdam – Montpellier
(op 120 km)
KLM - Air Francedagelijks meerdere vluchten

Met de trein

Met de TGV of Thalys reist u vanuit Amsterdam, Rotterdam of Antwerpen, met een overstap in Brussel of Parijs, tot Narbonne (op 30 km van Beaufort). Tickets zijn 3 maanden van tevoren te boeken en als u er snel bij bent, zijn de tarieven aantrekkelijker.
www.nsinternational.nl/nl/onze-bestemmingen/trein-frankrijk/trein-naar-narbonne
www.treinreiziger.be/trein-frankrijk/tgv-brussel-narbonne
www.sncf.com/fr/horaires-info-trafic (info treinrijden Frankrijk)

De SNCF biedt ook zeer lage TGV tarieven aan, onder de naam OUIGO. Vanaf verschillende TGV stations in Frankrijk kunt u al voor € 10,00 enkele reis naar Montpellier reizen. Ook hier geldt: hoe vroeger u boekt, hoe goedkoper. Interessant om uw auto te parkeren op station Paris Marne-La-Vallée-Chessy (bij Disneyland Paris) en van daaruit de trein te pakken.
OUIGO

Nog een andere goedkope service is BlaBlaBus. Het is mogelijk om met een luxe bus (wifi en oplaadmogelijkheid aan boord) vanaf Amsterdam of Rotterdam naar een station in België of Frankrijk te reizen en van daaruit weer een volgend traject te kiezen per bus of trein.
BlaBlaBus 

Vanaf Montpellier of Narbonne kunt u een auto huren of met een regionale trein* doorreizen naar Lézignan (op 14 km van Beaufort). Wij halen u eventueel graag op in Lézignan of brengen u erheen.

*Tip voor regionale treinreizen!

In Occitanië kunt u zeer voordelig reizen met de trein, zelfs voor € 1,00 per traject! Voorwaarde is wel dat u een kaartje online koopt en zelf uitprint. Als u twee trajecten wilt afleggen, dan koopt u per traject een kaartje. Aantrekkelijk reizen dus om op de plaats van bestemming te komen of om rond te reizen in de regio tijdens uw verblijf. De tickets zijn 3 weken van tevoren pas (beperkt) beschikbaar, dus wees er snel bij.
SNCF liO TER Occitanie (liO staat voor lignes intermodales d’Occitanie of lien Occitanie)