Op pad!

Arrangement Minervois en toute saison!

In de prachtige Minervois streek is het in alle seizoenen fijn om te wandelen, te fietsen, een rondrit te maken met de auto, interessante plekjes te bezoeken en natuurlijk wijn te proeven!

Wij hebben voor een verblijf van 4 nachten het arrangement Minervois en toute saison voor u, inclusief:

– welkomstdrankje,
– 4 overnachtingen met ontbijt,
– 1 diner dat bestaat uit aperitief, voor- hoofd- en nagerecht, wijn, koffie/thee,
– uitgebreide informatie en beschrijvingen om 3 dagen te wandelen, te fietsen of met de auto eropuit te gaan.

De prijs hiervoor is € 168,00 per persoon op basis van een tweepersoonskamer en € 268,00 bij gebruik van de kamer door 1 persoon. U kunt zelf de dag van aankomst kiezen en verlenging is natuurlijk mogelijk.

Wandelen, fietsen of een autorit

Er zijn fantastische wandel- en fietsmogelijkheden. U kunt kiezen uit vele, vaak uitgezette routes door vlak, heuvel- of bergachtig landschap. Zo is een tochtje langs het Canal du Midi weer heel anders dan een rit door het natuurpark van de Haut Languedoc of door de bosrijke Montagne Noir. Als fervent fietsliefhebber heeft Dick de omgeving uitgekamd en kan hij u uitstekend de weg wijzen. En wat dacht u van de uitdaging om de Pic de Nore te beklimmen? De renners van de Tour de France gingen u voor in 2018.

Direct vanuit La Maison Chabbert kunt u al prachtige wandelingen maken, of u start in een van de omliggende dorpen. Regelmatig kan het gebeuren dat u op de GR 77 terechtkomt of op de camino naar Santiago de Compostela. Het gaat hier om een nieuwe variant van de Chemin d’Arles of Via Tolosana, de meest zuidelijke van de vier pelgrimroutes (Montpellier-Toulouse-Santiago de Compostela). Sinds 2019 is Beaufort officieel in deze route opgenomen als etappeplaats voor de pelgrims.

Wijngebied

Als u de streek doorkruist, zult u gaan begrijpen waarom de regio bekend staat als het grootste aaneengesloten wijngebied ter wereld. Ieder dorp heeft wel een of meerdere domaines en châteaux waar u wijn kunt proeven en/of rondgeleid kunt worden. Wij geven u graag tips hiervoor.

Authentieke dorpen

Veel dorpjes zijn zeer de moeite waard om te bezoeken, zoals Minerve. Dit ligt op 8 km van Beaufort en is geklasseerd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het heeft een trieste, maar interessante Katharen geschiedenis en een heel bijzondere geografische ligging.

Brocante en curiosa

Het is gezellig snuffelen in de brocante winkels, die u onderweg regelmatig tegenkomt. Ook zijn er talloze vide greniers op zondagen in voor- en najaar.

Op doorreis?

Vaak ontvangen wij gasten die op doorreis zijn van Nederland of België naar Spanje of vice versa, maar ook gasten die een afstand overbruggen binnen het uitgestrekte Frankrijk. Even van die grote weg af, ontspannen op een rustige plek en lekker aanschuiven aan de table d’hôtes.

Ideeën voor uitstapjes in de directe omgeving vindt u ook onder de tab omgeving op onze site en wij vertellen u graag nog veel meer als u bij ons bent.

Via de onderstaande foto’s komt u bij onze voorstellen hoe u het arrangement per dag in zou kunnen vullen.