Wandelen

Arrangement Minervois en toute saison wandelen

Een greep uit de wandelmogelijkheden:

Dag 1, rondom La Maison Chabbert

U vertrekt vanuit huis en verkent het dorpje en de directe omgeving. Mogelijkheid van enkele kilometers tot 16,5 en verschillende afstanden daartussen.

Dag 2, La Malvoisine, 6 km, start in Minerve

Deze wandeling kunt u combineren met een bezoek aan het mooie Minerve, waarbij u de geschiedenis ontdekt van de katharen en de belegering van het dorpje in 1210. 
Minerve is ook bekend om de bijzondere geografische ligging, want het wordt omgeven door de rivierkloven van de Cesse en de Brian. Er zijn twee indrukwekkende bruggen of tunnels, die op natuurlijke wijze uitgegraven zijn door de Cesse. Een gedeelte van het jaar ligt de rivier bovengronds droog en kunt u de tunnels inlopen.
Of

Font Galine, 11 km, start in Cesseras

Tijdens de wandeltocht krijgt u adembenemende uitzichten over de rivierengten van de Cesse en de kliffen. In deze wilde en rustige omgeving wisselen wijngaarden, garrigue (struikgewas), dennenbossen en weilanden elkaar af.
Of

Le Causse, 14 km, start in La Caunette 

De wandeling Le Causse voert u over paden die grenzen aan kalkstenen kliffen. U ontdekt de prachtige landschappen van de causses (kalksteenplateaus) van de Minervois. Bij helder weer zijn op de achtergrond de Pyreneeën en de Middellandse Zee te zien.

Dag 3, L’Écluse de l’Aiguille, 12 km, start in Puichéric

Deze dag een heel andere, vlakkere wandeling rond het Canal du Midi, dat op de werelderfgoedijst van Unesco staat. 
Vanuit Puichéric loopt u richting het kanaal waar u een pont-canal (aquaduct) tegenkomt en de dubbele sluis van Aiguille. Altijd leuk om naar het schutten van de boten te kijken en ook is er een bijzondere, grappige expositie van ijzeren sculpturen, gemaakt door de sluiswachter. 
De wandeling gaat vervolgens naar het drooggelegde meer van Marseillette, dat plaatsgemaakt heeft voor wijngaarden, appelboomgaarden en rijstvelden! 
In het laatste gedeelte van de wandeling loopt u langs het Canal du Midi.
Of

L’Épanchoir et les Douze Ponts, 15,5 km, start in La Redorte-Port de la Fabrique

Deze wandeling bestaat uit twee lussen: 3,2 km en 12,3 km, die beide starten in de vroeger zo belangrijke haven van La Redorte. 
U ziet vooral tijdens de kleine lus verschillende vernuftige bouwwerken van het Canal du Midi, zoals het Épanchoir dat ervoor zorgt dat het overtollige water van het kanaal automatisch wordt geëvacueerd in de rivier l’Argent Double, die onderlangs loopt.

Tips

Vaak is het verstandig om op pad te gaan met eten en drinken. Wij geven u graag de gelegenheid om bij het ontbijt uw lunchpakket klaar te maken tegen een meerprijs van  € 5,00 p.p.

Wij kunnen u eventueel afzetten en/of ophalen op een bepaalde plaats, waar vandaan u een wandeling wilt starten of stoppen. 
Zo zou u bijvoorbeeld een gedeelte van de GR77 kunnen lopen. 
In 2019 is Beaufort een officiële etappeplaats geworden van de meest zuidelijke van de vier pelgrimroutes naar Santiago de Compostella, de Chemin d’Arles of Via Tolosana. In het eerste semester van 2020 worden de markeringen geplaatst voor deze nieuwe variant op de route Montpellier – Carcassonne, die aansluit op de GR78.