Katharen route vanuit La Maison Chabbert

Wie durft het aan? Trektocht vanuit La Maison Chabbert via Narbonne naar de Katharen route en via Carcassone weer terug naar Beaufort.

Fervente wandelaars Anja en Wim liepen de 450 km in 18 dagen! 15 augustus keerden ze bij ons terug en mochten wij genieten van hun enthousiaste en bijzondere verhalen over prachtige natuur, zware beklimmingen, ontelbare ‘webben’ van rupsen, het afzien door de hitte en verrassende onderkomens.

Afwisseling was er volop. De tocht leidde hen door de Minervois, door het Parc Naturel Régional de la Narbonnaise en Méditerranée, langs meer dan 10 katharen kastelen en langs het Canal du Midi.

Een paar dingen hadden Anja en Wim niet helemaal (kunnen) voorzien. Ten eerste de uitzonderlijke ‘canicule’ van dit jaar met aanhoudende temperaturen tussen de 35 en 40 graden. Hoewel eerder al flinke wandeluitdagingen aangegaan, werden ze toch verrast door de moeilijkheidsgraad van de Katharen route, zoals klimwerk van 250 naar 850 meter hoogte in 3 km, pfff! Een nieuwe en vreemde ervaring deden ze op in bossen, waar het wemelde van de rupsen. Al slaande met een stok moesten ze zich een weg banen door de webdraden van de rupsen.

Ondanks het afzien hebben ze iedere dag heel erg genoten van de tocht en vooral ook van de beloningen erna: aangename en verrassende logeeradresjes, heerlijke douches, koude biertjes en lekkere maaltijden.

Conclusie van Anja en Wim: trektocht voor ervaren lopers, zeer de moeite waard, maar het advies om hem in een wat koelere maand te ondernemen.

Wil je er meer over weten, neem gerust contact met ons op.