St Chinian en omgeving 5e beste plaats in de wereld om met pensioen te gaan

Saint Chinian en omgeving 5e beste plaats in de wereld om met pensioen te gaan

IF

Velen zijn het met ons eens dat wij toch wel in een heel mooie regio wonen. Vorige maand werd zelfs het dorp Saint Chinian, op een half uurtje van ons vandaan, door het Amerikaanse televisiekanaal CNBC geklasseerd als 5e beste plaats in de wereld om met pensioen te gaan (zie de linken onderaan dit bericht). Naast de charme van het dorp wordt de regio onder andere geprezen om haar rustigere levensritme, erfgoed, authenticiteit, prettig klimaat, verse en lokale producten en talloze recreatiemogelijkheden.

Voordat wij in Beaufort woonden, zijn we vaak op vakantie geweest in Saint Chinian en logeerden daar in chambre d’hôtes Maison du Parc bij Pascal en Michel. We komen er nog steeds graag en alleen al de rit ernaartoe vanuit Beaufort is zo de moeite waard. Op de Promenade, omgeven door prachtige platanen, is het iedere donderdag en zondag markt. Wij raden onze gasten vaak aan om een ‘rondje Hérault’ te doen. Eerst naar Saint Chinian en dan naar Roquebrun, Olargues, Saint-Pons, Beaufort. Leuke adressen voor de lunch zijn Le Petit Nice in Roquebrun en Le Lézard Bleu in Vieussan.

http://www.20minutes.fr/montpellier/2120679-20170823-herault-village-saint-chinian-dix-meilleurs-endroits-monde-o-prendre-retraite

https://www.cnbc.com/2017/08/03/the-worlds-top-10-retirement-destinations-for-2017-commentary.html